ΒΑΝΙΑ ΤΛΟΥΠΑ  

   

 

Γεννήθηκα στη Λάρισα το 1969. Ο πατέρας μου, Τάκης Τλούπας, με μύησε στο θαυμαστό κόσμο της φωτογραφίας από μικρή ηλικία.

Μεγάλωσα σ´ ένα σπίτι, που ήταν ενωμένο με το μαγαζί του μπαμπά μου, με τις φωτογραφίες να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Ο σκοτεινός θάλαμος ήταν ένα εύκολα προσβάσιμο δωμάτιο για μένα, αλλά και ένας μυστηριακός χώρος που μου πρόσφερε στιγμές ηρεμίας και συγκέντρωσης σε συνδιασμό με την μοναδική μαγεία, που μου προκαλούσε η εμφάνιση των φίλμ και η εκτύπωση φωτογραφιών.

Τελειώνοντας το σχολείο πήγα στην Αθήνα όπου σπούδασα την τέχνη της φωτογραφίας.

Μετά τις σπουδές επέστρεψα στη Λάρισα και ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι μέσα από το δικό μου Studio φωτογραφίας με την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση του πατέρα μου.

Με συγκινούσαν και εξακολουθούν να με συνεπαίρνουν τα ασπρόμαυρα πορτρέτα και οι φόρμες των ανθρώπινων σωμάτων που αποτελούν την κύρια πηγή έμπνευσης για τις φωτογραφικές μου δημιουργίες.

Παράλληλα έχοντας στα χέρια μου το πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο του πατέρα μου, ασχολούμαι με τη συντήρηση και αρχειοθέτησή του έτσι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση καθενός σ´ αυτό αλλά και να μπορεί να προβληθεί καλύτερα το πλούσιο έργο του.

 

Powered by Luckycloverweb